Thursday, December 13, 2012

Why we WANT you to be our business partner in Premium Beautiful business ?

Kenapa nak business partners? Jual jela PB? Why buat Networking?


These some of the questions i dapat from people yang tanya about my pb biz...Lain orang lain cara pemikirannya,tujuan i join buat pb biz mainly off course sbb i nk generate more income, second cause i can do it for part time tanpa kacau my other jobs.Even i have experience doing sales, i tak mau selamanya jadi salesman or nama gah skit 'business develpoment or account manager ' , off course i want to be part of the management team kan..tak kisahla you kerja kt mana pun, mesti semua orang tanamkan dlm hati untuk naik pangkat n be in the management team..Ini semua salah satu impian semua orang bila start kerja kan..

For my biz, ramai yang tanya 'perlu ke business partner?Untuk apa?



Ok, kenapa Ani Sup Utara bukak cawangan, even yg paling famous di Kuantan Ana Ikan Bakar pun dh bukak franchise di KL and KFC McDonalds banyak cawangan tapi lain cawangan lain syarikat yang manage..

Networking ni sangat penting untuk memenuhi permintaan market.
Contohnya McD just ada kat KL, so macam mana orang kat Kelantan nak makan? kena turun KL?
Maka, franchise ni dibuka atas permintaan dan memenuhi permintaan. Macam kita belajar marketing masa di universiti, HIGH DEMAND = HIGH SUPPLY.

Sama macam Premium Beautiful business. Demand is tremendously high no matter apa orang cakap, demand Premium Beautiful memang tinggi...This is proven i sell off all my pb sets less than 3 mths,even ada our leaders sell of 8 premium beautiful within 2 hours only..If the product tak bagus,it wont be in the market for 20 years and mendapat Superbrand award..

Sebab apa? Once you dah try you akan rasa different PB with other corset especially keselesaan dan the result..Even ada banyak korset in the market and ada yg buat comparision with pb,nothing beats the result wearing pb sets in long term and how it contribute in our health.

So,im working in KL. Bila ada customer luar it is quite hard for me to entertain..takkan customer kat Brunei nak pergi ukur kat Brunei kan? So,thats where business partners/networking mainkan peranan.

Ya, call it what ever leader-partners but this is your own business. Leader hanya tunjuk, ajar macam mana nak handle this business especially in Green Leader Group using Internet.
Tackle market with FB and Blog, and others social hub, Instagram, twitter etc.

This is the teamwork. Bukan business partner untuk kembangkan kumpulan sebab I nak bonus besar bila orang join I.Yes,memang akan dapat sikit komisen but if you ada 100 orang pun business partners but you fail to train them you takkan ke mana.



Contoh my own leader Hanis Haizi, makin lama makin ramai leaders yang beliau dah lahirkan. Ulang tahun baru ni pun bole tengok berapa ramai dari Green Leaders naik pentas ambik award for the highest rank. Semua dah sama pangkat dengan beliau, and 2 of them dah genggam income 6 figures yang sama macam beliau. 




Just by doing this business... :)
So entry ni just to make it clear apa itu franchise marketing. It is not pyramid. Kalau pyramid you just akan nampak leader time big event je... time class, time jumpe customer, time you down, diaorang takkan ada dengan you..Is that the leader that you want? Off course NO

But,i sendiri experience it, even my mentor Nadia and Aliah tak pernah putus help and guide me doing this business.. Even both of them tgh sarat pregnant,tak pernah sekali pun they ignore me,always be with me thru ups and down. Cause pb biz is NOT a pyramid system business dimana leader hanya gotang kaki,we work in a team and help in other..That the most unique about this business..And Hanis Haizi even already own 6 figure income, her Channel Collection macam dah macam butik (ooh,part ini saya teramatla jeles, but its a positive type of cemburu..;) but she tetap rajin help all her business partners, buat personal coaching even classes at GLAM every week,to make sure all the proteje in GLAM be like her one day..Insyallah..



Dengan buka franchise marketing, kita bukan sahaja melebarkan sayap perniagaan sendiri, tapi membuka jalan kepada orang lain untuk menikmati peluang dan kejayaan yang sama.

Kejayaan adalah lebih manis bile dinikmati bersama :)

Why Premium Beautiful Business?
- Outstanding Products
- Brand name recognition
- Hands-on training



Lets make money and have fun in the process!!

So,what you waiting for, be part of our team and we will guide you all the way..

Call/sms/whatapp me at 019-2695847
Email me z3tty.zaihasra@gmail.com

Wednesday, December 12, 2012

Double babyshower for my dearest BFF

The best part of being pregnant not only you can eat watever u craving for, alwiz be the priority (cut lines,get a seat in lrt etc) but also being cherish and feels the loves around you.. Both of my very dear close friend are expecting their first child..And being such a darling friends( chewah ! ) so we decided to do a double babyshower for both of them. Due to the preggors super duper busy schedule, so we decide to do it just a simple but meaningful babyshower..Bak kata Adilah, 'yang penting babyshower ni is the present!! '.. ( penat me and shon angkut hadiah u alls tau )

The theme for the babyshower is bunny,color code purple n yellow..Since Ira just giving birth to a beautiful Lily Zahra,so we plan for a brunch but as usual end up a lunch..But the most important,all of us gather together n happy happy..;) and the best part,we all semua kena record a video message to the mummies to be,klakar bila tgk video semsua orang..And the most touching,off course wishes from the hubby to the mummy to be...Soo sweet..



Two glowing mom to be, Izrin espected to have Christmas baby and Adilah Gong Xi Fa Cai baby..

Parents to be..Cant wait to welcome all of u to the sleepless night...hihi..







Wishing both of you a smooth delivery and Insyallah dipermudahkan...Hz, Durrah and Lily cant wait to have their new playdate..

Indonesian maid - permit or no permit ?

Having a maid ni mcm its a must for every houses epsecially for working mom.But with so many issue and cases about the maid sometimes buat orang takut to leave house or children with maid only without supervision.

So far my maid dh dkt almost 2 yrs sama umur wif my son..and masa mula dapat maid mmgla susah nk create the trust,and find the mutual understanding..biasalah macam kita mula2 bercinta,nk cari the chemistry tupun bukan senang kan..Tp wif maid ni,apa yg experience mmg kena banyak sangat bersabar and xleh terlampau baik or garang sgt with them coz the end of the day they still a human being and kita pun ni tak mau dia buat yg tak elok to our house and children kan..

Masa mula i dpt maid and tinggalkn hz just with the maid masa he is only 2mths+ right after my pantang, tp time tu my mom was here to monitor..and later we all pasang cctv to monitor the maid.For me,i mmg tak suka nk monitor th cctv coz nanti sure i yg akan sakit hati..so i let my husband n my brother to handle it. awal2 mmg byk menda yg i tak sefahaman with maid,and my maid pulak semua keja rumah tak reti buat,im not sure whether saje2 buat tak tau or mmg tak tau..Percaya tak mula2 sampai goreng telur pun tak reti..masyallah! Tp,lama2 adalah jugak dia buat perangai tp i still bertahan coz she really take care of my son n sayang him and my son pun quite attach with her,so tutup mata sebelah jerlah..maka baju send to dobi,i cook for family even for her, lipat balik baju semua, susun sendiri brg dapur after groceries shop etc..

Ok to make it short,i decide to send her back..At first plan to send her back for good,tp suddenly she request to go back for 1 mth holiday n request to come back..i pun xpikir panjang trus la book her flight ticket without realising mr hubs LUPA to renew her permit..hmm...so this is where all the drama begin...

We Call imigration to ask camne,and they said my maid overstay n kena bayar penalty which is rm30 per day from expired date (her expired date on 31 march and now dh masuk dec,u can do the calculation by ur self)...masa dgr amount penalty,mmg la nk pengsankan..and my friend suggest one more way is to pay around rm500 camtu,she can go back tp nama dia blakclist nk masuk msia for 5yrs..so i told my maid and she agree,n kata she will come back and cari cara (diaorg ni kan pandai can redo their paspport tukar namala,umur la)..

Maka kami pun ke imigresen at Putrajaya and dgn pengawai imigration are not soo helpful and kerek (cant blame them coz everyday penat layan kerenah warga asing ni), and they said we have to go to indonesian embassy to take surat SLP ke apatah..sumthing like surat can send her back which cost only rm18..sampai embassy,ya allah tetiba rasa mcm di jakarta,penuh indonesian n i pun tetibe jd migrain.hehe..And kt sana makes me realise patutla ramai maid indonesian lari xkisah tinggalkan passport or permit sbb later bila diaorg nk balik they can just go to their kedutaan,report passport hilang (without need to show any police report ke apa), pay rm18,dah dpt surat pulang ke negara asal..omg! This is no unair to majikan k!! So after all the drama,kami pulang dengan tgn kosong coz i cant take the SLP coz my maid ada permit n passport lambat lg expired..so nak tak nak i have to pay for the penalty which cost us a bomb..

Tetibe,makes me realise baik tak payah buat permit maid,sbb bila dia lari dahla majikan kena bayar rm250 sebagai denda maid lari, and if lambat renew permit kena dena lagi, so baik tak payah ada permit coz bayar je rm500, so they can go back to their country happily ever after bawak duit berjuta-juta...

But watever it is, we did pay for the penalty+ renew permit+ gaji tertunggak maid which cost us more than 10k..i cant withdraw my asb coz Dec tgh kira dividen, and nk dibuat cerita yesterday is a payday for bonus pb,and i cant thankful Allah mempermudahkan n give me rezeki doin pb biz..if not because of my premium beautiful business,im sure my maid dah menangis everyday cant go back to indonesia sbb majikannya enggak cukup wang..hehe..

So the end of the day,maid ku akan selamat pulang bercuti and hopefully she will come back on January..Insyallah..😄

Monday, December 10, 2012

GLAMentrepreneur in GLAM Deco magazine (December 2012)

Its been a wonderful journey with my premium beautiful business...Only few moths doing this business, alhamdulillh i never regret walaupun sedikit pun with my decision to join this team and business.. With my mentor,Nadia Bakly yg tak pernah jemu-jemu menolong i even dia tgh sarat pregnant,i thank you Allah with my journey..

And to make it more special me doin pb biz, i was interviewed by GLAMDeco magazine for December issue..I had an awesome photography session with Adilah khairuddin from Poya boutique, Farhana from Kafe Bawang Merah and The lovely designer sisters from AzuraAzwa..Apa yg really speacial about this photoshoot is i was featured as Zetty Zaihasra as entrepreneur of Premium Beautiful business..Amazing..!!

Meantime,lets the pic do the talking and if you interested to join me in my team, just buzz me and we will do it together and guide you all the way..Insyallah



Thursday, November 22, 2012

Choose the right group, choose GLAM


Salam all,

Most of my customer and friends selalu tanya about my premium beautiful business..Looking at my updates in fb,twiiter and instagram makes them wonder...Some of the question yang selalu i dapat when i share with them about pb business :

MACAM MANA NAK MULAKAN BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL?
BOLEH KE LAKU?
ADA KE ORANG NAK PAKAI?

dan macam-macam lagi lah :)

So,today i wanna share and answer all your question yang pasti atau mungkin terlintas in our mind before we start this business..yerla,nk keluarkan modal sendiri and take the risk mestilah kena fikir macam2 kan..( in fact i pun pikir mcm ni before i wear and join pb business )



1. MODAL?  

Setiap biz mestilah nak gunakan modal kan? Kalau tak ada modal + barang tu bukan biz :)
Sebernyanya modal bagi mulakan biz PB ni bermula dari RM50 registration as a member dan selebihnya mengikut kemampuan kita sendiri... Tapi, kami galakkan anda untuk mendengar + berbincang dulu ngan kami supaya lebih faham mengenai biz PB ni :)


2. Susah tak nak jual? Ada ke orang nak beli?
- Kalau kita nak jual sesuatu barang mesti kita nak kena tahu tentang barang tu kan... betul tak? Tak kan kita nak jual MOTOR tapi ILMU pasal BASIKAL pulak, memang tak boleh jual lah kan :) So ILMU itu SANGAT2 PENTING, kenapa? bila kita sudah ada ilmu and sudah pakai PB ni KEYAKINAN kita akan automatik ada :)


3. Mana nak jual?
- Mesti u all ingat kena pergi ketok rumah jiran2 kan heheh :P ..

Ish tak lah, sebenarnya kami menjual produk kami semua dalam talian a.k.a INTERNET... Sekarangkan dunia tanpa sepadan :) Kita boleh jual ke seluruh pelosok DUNIA... macam mana nak buat? Semua orang zaman sekarang mesti ada FACEBOOK dan BLOG kan? so kita POS je kat situ... senang kan :) Time tengok TV pun bleh buat kan hehehe....


4. Tak ada masa?
-"Sekarang kejelah tak ada masa"
"anak tak ada orang jaga"

Mesti ada antara kita yang selalu bagi alasan macam ni kan? Macam zetty cakap tadi.. Kita buat biz ni DALAM TALIAN a.k.a MENGGUNAKAN INTERNET... jadi, kat mana2 pun kita boleh buat biz ni :)

Nak seribu daya,taknak seribu dalih..Kita yg perlu cari masa,bukan masa yg cari kita..Im doin this for part time and alhamdulillah i have no problem spend time with my families and friends..


5. BIZ ni jual barang ke atau duduk rumah goyang kaki?
- Dalam BIZ mana ada istilah DUDUK SILA PANGGUNG :) Nama pun biz kan mesti ada jual barang, betul tak? Kami menjual produk PREMIUM BEAUTIFUL CORSET... dan kami akan LEAD, GUIDE, MELATIH, MEMBIMBING anda sampai berjaya... ITU SEMUA PASTI!!!!  Biz ni tak ada istilah CLICK2 terus dapat duit :P Ini semua BERNIAGA dalam bahasa lain BER"BUSINESS" :)

Yang penting dalam semua benda yang kita nk buat,ialah USAHA..Samalah mcm kita belajar dulu,if tak baca buku,imposiible to pass with flying colours kan...


6. Saya ni tak ada kawan dan nak cakap depan orang malu, MACAM MANA?
- Oklah ni zetty nk tanya, dulu kita lahir2 boleh berjalan tak? Semua orang lahir 0 knowledge betul tak? Jadi semua tu kita boleh belajar, sama mcm biz ni juga... so tak ada alasan nak cakap tak reti :) yang paling penting DI MANA ADA KEMAHUAN DI SITU ADA JALAN :) lagi pun kita biz online n kita jumpa client pun melalui APPOINTMENTS bukan main ketuk2 pintu rumah orang  atau nak berpanas jual corset.. Kami akan guide u along the way :) 

Mostly my friends semua cakap, 'you oklah zetty,u banyak kawan and contacts,and you pun banyak cakap'...wahai rakan-rakan,for this business honestly i totally depends on media social network..And i admit mmg dari dulu i was known as keletah bercakap, tp if takde ilmu and without my leader and business partners sama-sama do it this together plus the product dah mmg terbukti berkesan and berkualiti, off course i confident to promote and share this product..tak gitu rakan-rakan..hihi..


"Business bukan skill semulajadi tapi sesuatu yang kita boleh pelajari”


7. Suami atau family tak bagi...
- Ni alasan yang paling glamour!!! Kebanyakkan kita rasa bila nak buat business ni semua mengarut... Macam zetty dulu lah mula2 nak buat biz ni. I alwiz think this type of business tipu and mengarut.TAPI kita kenala cari info and DENGAR dulu business plan about PB ni dulu, then only you will decide..I dulu pun skodeng blog org buat pb,cari info to choose the right group,siap buat semayang istiharah lagi, then i proceed to do it.

I dulu siap buat presentation proposal to my hubby and my dad and it took me 2 weeks to get their approval (thanks to my mentor,Nadia Bakly ).. My dad is very fussy when it comes to money and alhamdulillah he approve it..( off course with my mom help sbb dia mmg suka her children to take challenge) Thanks papa, i love you soo much..

Kita tak tahu apa yang akan jadi di masa akan datang... Dan kita perlu ingat orang yang akan ajar kita dalam biz ni ialah PEMIMPIN YANG TELAH TERBUKTI BERJAYA!!!

The question isnt "CANT YOU? Its WILL YOU"..IF kita tak grab the opportunity and keep on kasi excuse nanti dulu,orang lain akan grab and kita hanya boleh terlopong lihat kejayaan orang lain..

Dont tell people about your dreams, show them ! Turn your cant into cans, and your dreams into plan..

Jom kita letak semua soalan yang sentiasa mengganggu kita itu ke tepi... Kita yang akan ubah nasib kita sendiri... kalau kita berusaha untuk mengecapinya INSYAALLAH kita pasti berjaya!!! :)

Rich people focus on opportunity...
poor people focus on OBSTACLES. 


so....




8. Apa perlu saya buat kalau saya nak tahu pasal BIZ?

Senang sahaja, just email/call /sms/whatapp me anytime and book your appointment with me..

Ms Zetty Zaihasra
019-269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Come and join us and will will turn your dreams into reality.. Be in the right group,and insyallah you will succeed..

Wednesday, November 21, 2012

Premium Beautiful untuk siapa?



1) Wanita yang ingin menurunkan berat badan & mendapatkan bentuk badan yg menarik.
2) Ibu2 yang baru melahirkan & yg sedang berpantang (melancarkan susu badan, turut menghilangkan stretch mark & selulit)
3) Bakal2 pengantin yg mahu kelihatan cantik dihari perkahwinan
4) Mereka yg mempunyai masalah sakit pinggang / sakit belakang (lelaki juga boleh pakai)
5) Wanita yg mempunyai masalah keputihan, hormon yg tak seimbang, senggugut, haid tidak teratur & pelbagai masalah kewanitaan.
6) Wanita yg mempunyai masalah utk hamil (Premium Beautiful membantu meningkatkan peluang utk hamil)
7) Wanita yg terlampau kurus (membantu membentuk tubuh menjadi lebih menawan)
8) Lelaki pun boleh pakai.Siapa kata produk kesihatan & kecantikan Hai-O ni untuk kaum Hawa je. masalah kelenjar dan masalah perut boroi, boleh di atasi,insyallah.


Kebaikan premium beautiful
Ia dapat membentuk kontruk keseluruhan badan yang menarik serta membentuk badan yang sihat dan seimbang.
Ia dapat memperbaiki bentuk badan anda dengan membentuk payu dara yang mempersona, pinggang yang lebih ramping dan kontur pinggul yang lebih menarik 
Anda akan merasa kenyang walaupun hanya makan sedikit kerana pemakaian Premium Beautiful mengurangkan selera  
Ia member kesan secara serta-mertsa di bahagian pinggang di mana ukuran badan anda akan berkurangan  
Pemakaian Premium Beautiful akan cepat mengurangkan berat badan melalui proses pemampatan dan perpeluhan 
Kuasa lates merangsang urutan secara mikro ketika anda bergerak, dengan itu dapat membantu menurunkan ukuran badan anda  
Ia menggalakan pemulihan bentuk badan selepas bersalin kerana ia meningkatkan keanjalan badan
Ia berupaya memperbetulkan postur dan memperbaiki kadar metabolism 
Ia mengurangkan lesakitan bahagia pinggang dengan membetulkan kedudukan tulang belakang 
Kombinasi kebaikan tersebut member kesan luar yang luar biasa serta meningkatkan personaliti dan keyakinan diri   
 



FREE demo & consultation. (best kan!!!)
Boleh cuba dulu, baru decide nak beli ke tak. 
Kalau nak jemput datang ke ofis atau tempat anda pun boleh, kami bagi demo in group. 
Bagi customer yg jauh, boleh deliver melalui poslaju.

Call/sms/whatapp me for a special price..


Ms Zetty Zaihasra
019-269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Friday, November 9, 2012

PB testimonial from a beautiful mom of 2

Nothing makes me more happier bila dpt tgk testimonial from my clients aka my own friends..Actually to sell a product to our own friend lagi susah dari jual to a stranger..But bcoz premium beautiful is a good product and come with lifetime warranty,i mmg tak teragak2 to introduce and share this amazing product with my own friends..

Yesterday,a good friend of mine tweet about her own result..Dia baru habis pantang and she start waering pb 2 weeks after deliver her beautiful baby gurl..And listen to her labour experience makes ur heart berdebar2 and salute her..For your info,she deliver her beautiful baby gurl a day before raya at her house's garden and baby disambut oleh her hubby..No epidural, no midwife,no doctors, no hospital's equipment, deliver very tradisional way ok..The first time i heard the story from her mom's fb trus rasa naik semua bulu roma ..salute her spirit and if u know her personally,she type of person yg very the lemah lembut and very the 'berghaluh' kata ore kelate..seriously,i dunno how you do it Ili...ni betul super mama..

Nway,she tweet me and express her happiness coz she able to wear back her fav jeans..Im soo super duper happy for her coz before deliver dia mmg saiz slim and when i deliver her pb while she in pantang she alwiz express her worries takut tak dpt pakai blk baju lama..But now,she prove it that she able to be hot mummy of 2 kids by wearing premium beautiful..Alhamdulillah..




Tak tau nk describe i punya happy camne,getting this testimonial really make my day..So those of u,jangan malu jangan segan,just buzz me anytime for a free fitting and im sure you wont regret with the result..Its a long term investment and worth every cents you pay..Trust me!

Why call me to get your pb sets when there are many authorized agent out there selling pb..Yes,all product is the same BUT the different is service after sales...If you get your pb sets from me,i will share with you the secret tips from my own testimonial losing weight 8kg in a month...Interesting right...?

You dont have to be great to start, but you have to start to be great...;)


Zetty Zaihasra
019- 269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Wednesday, November 7, 2012

5 reasons why i dont like wearing premium beautiful

After few months doing pb business and wearing pb,Now i want to list down why i rasa sangatla takbest bila pakai pb :-

1) After deliver my baby,semua baju time anak dara semua dh simpan elok2 dlm kotak..why? Cause mostly 95% memangla tak muat,but after 2,mths+ pakai pb,dah pulak kena redah habuk2 di stor sebab nak keluarkan balik baju yg elok tersimpan dalam kotak di stor selama setahun lebih.

2) Dah elok shopping baju baru after pantang yang size L and XL,now semua dah longgar sgt..dhla sekarang trend baru mostly very up to date apatah lg color blocking (me love it soo much), now terpaksala shop new cloth size S and M pulak..hmm...seluar color blocking kt DP from size 12 dah pulak kena beli baru size 8 or 6 (depends on the cutting)..And its so hard to make desicion to buy new clothes cause now i have more choice to choose with my new size..sad to say goodbye to ms read..;(

3) Im a secretive person..I only share my secrets with my bff only,but now terpaksa bocorkan rahsia setiap kali org tanya apa rahsia dh kecik skit..Bak kata my fren,sharing is caring..Dah pulak jadi spokeperson for premium beautiful..Nasib baik with pb biz,ada bonus and incentive..if not dh jadi spokeperson tak berbayar pulak yer.

4) Dulu masa 'tembam' selalu cam malas nk pergi event,kenduri or jumpa kwn lama.Sumtimes if kluar outing with family pun selalu sangat doa dlm hati ,jgnla terserempak dengan kawan2 lama,mesti diaorg komen pasal badan ku yg gebu ni and komen yang sangatla selalu diterima 'lainnya u sekarang *sambil buat muka coverline pandang diriku atas bawah,padahal dlm hati sure cakap apa ker besar sangat dia ni sekarang,dulu kecik je'* Ceh! But now totally change,tahap confiden kembali and selalu tak sabar nk pakai baju kurung moden or kebaya for wedding..

5) Dulu everytime nk makan banyak sure rasa cam serba salah..If makan semua benda berminyak,berlemak bila lah nk kurus zetty? Tp sejak pakai pb ni,selalu amik full meal,from breakast,lunch,tea,dinner and also supper..My close friend mmg tau i really love to eat nasi for supper..lg2 sekarang musim hujan,makan nasi panas dengan sambal telur+ayam goreng sungguh nikmat rasanya..As usual walaupun pakai pb,lepas kemain makan tak ingat dunia,terus rasa menyesal n esok terus cari weight scale..But,the number maintain and hari ke hari makin kurang pulak..Tak ke rasa love hate relationship dengan weight scale tuh..hm...





Sunday, November 4, 2012

KeiNginan atau kemahuan

When we talk about wedding preparation,sure ramai yg pening kepala...off course yg paling utama is the budget la kan..dgn harga barang semua yg dah naik plus with all the info and picture of beautiful wedding,siapa yg tak nak to have a perfect wedding kan...

Tp before nk enter the wedding phase,ikut adat melayu macam2 phase yg kena ikut..from merisik,bertunang,nikah,malam berinai kecik n besar and lastly bersanding...tepuk dada tanya selera..ada juga yg risik biasa then terus nikah..ada juga yg nk go thru all the event sbb yerlah this thing happen once in our life. Tp semua ni bergantung,ada yg bakal pengantin nk yg simple tp parents nk extravaganza..or ada jugak bakalpengantin takmau tunang nk risik je tp keluarga pihak lagi satu nk bertunang..so for me the most important things ialah berbincang..cause i selalu dgr (even me having this prob masa nk kahwin) ramai bakal pengantin tak sependapat dgn their parents...and ada jugak yg kata 'i pun confuse,this is my wedding but the decision mostly from my parents include the guest pun,ni wedding i ke wedding parents i'..yes,it sounds funny but its true..

Masa my time dulu,my parents let me to decide what i want..and they dont mind if no bertunang only merisik,but i want to go thru the 'darah manis' phase..for me i think that,bertunang is the ladies punya event..coz lelaki hanya dtg after the event selesai for bergambar..so its more like the girls things, for my ipinion la kan..coz ada jugak i tgk nowdays lelaki ada time the event and ada sesi sarung cincin from the bride's parents to the guy.so tepuk dada tanya selera.but if nk buat camne pun tak kisiahla kan coz the main things to announce and share the happiness with family and friends untuk megeratkan silaturrahim...

Merisik -14 march 2009
Bertunang - 18 april 2009

Honestly,i alwiz love my engagement and i think its too special n personal for me..



My engagement ring same design with mr hubs wedding ring..Simple but meaningfull..





My best girls..heart them soo much and hope this last forever..:) time ni mostly still anak dara and tunggu masa dipetik dari laman bunga..chewah!




Wednesday, October 31, 2012

Needle & Stitches - Online shopping

Recently my sis in law n my fren baru launch a new website for online shopping..Even tho website still new n belum official launch,so far their first batch already sold out, and the best part now they all tengah restock and will launch their second batch by this week..All the tops and tudung are up to date n trendy..dan yg paling penting the price is very reasonable and they do free delivery...Wah! Just click apa yg you berkenan di hati and zass will be at your doorstep asap..As easy as that..

Their facebook page 'Needle & Stitches and instagram 'needlenstitches'..Just like their fb page n follow them k... Will update once they launch their website..



Happy shopping..

Tuesday, October 30, 2012

Anak sulung

I havent write anything details about my lil hero,and bila tgk kt lilypipie birthday countdown kt blog ni,tetiba rasa cam , cepatnya masa berlalu..hz goin to be 2 year less than 4 mths..masyallah,time flies n i pun xrealise masa bila dia membesar dgn cepatnya...

To think back when he was still baby,ya allah susahnya nk jaga masa pantang..40 days of pantang mmg really a disaster for me,hz is a colic baby and mlm langsung tak tido..nk i dukung duduk je all the time..if letak je atas tilam,he will cry and it really stressful for us first time parent..In fact my parents pun risau dia selalu nangis,and the only thing make him relax bila we all bukak air paip or air terjun..maybe bunyi air buat dia rasa cam dlm perut i kot..org kata..but alhamdulillah,after 44 days,he such a good boy,senang jaga n dh tak meragam lg...cuma i have problem breastfeeding direct to him but i manage to fully pump n give him fully breastmilk for 10mths..honestly, being a working mother n kena pump all the time mmg lg susah dari mothers yg direct breastfeed to their babies..nntla i buat special entry about my breastfeeding journey...

Some notes on what hazrieq ziyaad can do at 20 mths ;

-he talks soo much now,dah pakai panggil mimi (supposely mummy), ayah,atok,nani,barr,mama,che sue,hafiz,hanif,yaya

-if he wants something dh pakai minta ckp nak or nanak..n if haus pandai suruh i amik air, or susu..dah pandai describe to me mmg sgt penting n senang la skit cam if sakit,hot,sejuk,duduk,yayak ( kencing or poo poo smua yayak for him) ,jatuh, bom bom (tido)

-sgtla hyper active esp bila his cousin dtg umah,jatuh or terhantuk pun nangsi kejap for 5 secs pastu sambung main blk

-makan mcm2 dh skrang,nasi ayam and masak lomak,mee mmg his favorite tp choc n ice cream i still monitor xleh mkn selalu..and now dh pandai gigit makan burger..

-makan pakai tangan xmau pakai sudu,abis bersepah

-slalu berebut ipad dgn i,if kita tgh guna ipad time tulah,'nak ipad' sambil berebut amik ipad from my hands

-dulu one time suka sgt barney,24 hrs barney sampai ada one time ngigau kul 3 pagi suruh pasang barney joget2 pastu tido blk..now suka sgt toy story n xabis2 sebut woody and bila kita ckp 'buzz lightyear infinity and ....' dia akan sambung 'eyon( beyond)

-sayang sgt kt bibik dia,last raya haji bibik outing tido umah seara dia yg over emo..bila tanya bibik gi mana,dia akan jwb 'raya'..and usual bila bibik tau pasal tu bibik la yg paling emo rindu2 dua malam xjumpa hz.

-teramatla suka motor,kt jalan nampak motor je sebut 'apis' (sbb my bro bwk motor)..and now dh tau lori,car,motor,bus (dia pangil round round abb lagu wheel on the bus)..so bila naik kea bisingla suruh i sama2 tgk n sebut smmua vehicle yg aa atas jln.

-still with his pacifier esp time tidur..tak tau camne nk kasi putus pcifier ni...

-suka nyanyi n joget2 esp lagu oppa ganyam..and sumtimes bila we all tgk adam hawa,time theme song dia akan ckp 'cintaaaa'..

-clingy and my number one fan..if i ada kt umah je asyik nak menepek je ngan mummy..if mandi pun,sampai halau2 bibik kluar toilet nk i sorang j mandikan dia..

- gigi masih 4 atas 2 kt bwh,tah bila nk tambah gigi nak oi...

Books cuma suka books yg ada animal n vehicles saje..


Fresh from oven on 8 February 2012,3:57pm

Saturday, October 27, 2012

Coming soon in Dec 2012....




Magazine photoshoot with young,successful and beautiful ladies for Glamdeco magazine...





Me represent premium beautiful business, wawa & azura from Azuraazwa,Adilah from Poya Boutique and Farhana from Cafe Bawang Merah...

Will update more when the magazine is out in December 2012...

Hong Kong Trip 2012 - Teaser

Actually i have soo many things to update  : my recent trip to Hong Kong with family, my first ever magazine photoshoot regarding my PB business,clients testimonial after wearing PB ;include my client 2 top msia celebrity wearing PB, and mcm2 lagi..But recently im too busy with work, fmaily  and off course my PB business ( demand for PB like pisang goreng panas ditgh hari,alhamdulillah !!)

So mean time,lets the HK picture do the talking k..Will try to update all in details..Insyallah

























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...