Thursday, November 22, 2012

Choose the right group, choose GLAM


Salam all,

Most of my customer and friends selalu tanya about my premium beautiful business..Looking at my updates in fb,twiiter and instagram makes them wonder...Some of the question yang selalu i dapat when i share with them about pb business :

MACAM MANA NAK MULAKAN BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL?
BOLEH KE LAKU?
ADA KE ORANG NAK PAKAI?

dan macam-macam lagi lah :)

So,today i wanna share and answer all your question yang pasti atau mungkin terlintas in our mind before we start this business..yerla,nk keluarkan modal sendiri and take the risk mestilah kena fikir macam2 kan..( in fact i pun pikir mcm ni before i wear and join pb business )



1. MODAL?  

Setiap biz mestilah nak gunakan modal kan? Kalau tak ada modal + barang tu bukan biz :)
Sebernyanya modal bagi mulakan biz PB ni bermula dari RM50 registration as a member dan selebihnya mengikut kemampuan kita sendiri... Tapi, kami galakkan anda untuk mendengar + berbincang dulu ngan kami supaya lebih faham mengenai biz PB ni :)


2. Susah tak nak jual? Ada ke orang nak beli?
- Kalau kita nak jual sesuatu barang mesti kita nak kena tahu tentang barang tu kan... betul tak? Tak kan kita nak jual MOTOR tapi ILMU pasal BASIKAL pulak, memang tak boleh jual lah kan :) So ILMU itu SANGAT2 PENTING, kenapa? bila kita sudah ada ilmu and sudah pakai PB ni KEYAKINAN kita akan automatik ada :)


3. Mana nak jual?
- Mesti u all ingat kena pergi ketok rumah jiran2 kan heheh :P ..

Ish tak lah, sebenarnya kami menjual produk kami semua dalam talian a.k.a INTERNET... Sekarangkan dunia tanpa sepadan :) Kita boleh jual ke seluruh pelosok DUNIA... macam mana nak buat? Semua orang zaman sekarang mesti ada FACEBOOK dan BLOG kan? so kita POS je kat situ... senang kan :) Time tengok TV pun bleh buat kan hehehe....


4. Tak ada masa?
-"Sekarang kejelah tak ada masa"
"anak tak ada orang jaga"

Mesti ada antara kita yang selalu bagi alasan macam ni kan? Macam zetty cakap tadi.. Kita buat biz ni DALAM TALIAN a.k.a MENGGUNAKAN INTERNET... jadi, kat mana2 pun kita boleh buat biz ni :)

Nak seribu daya,taknak seribu dalih..Kita yg perlu cari masa,bukan masa yg cari kita..Im doin this for part time and alhamdulillah i have no problem spend time with my families and friends..


5. BIZ ni jual barang ke atau duduk rumah goyang kaki?
- Dalam BIZ mana ada istilah DUDUK SILA PANGGUNG :) Nama pun biz kan mesti ada jual barang, betul tak? Kami menjual produk PREMIUM BEAUTIFUL CORSET... dan kami akan LEAD, GUIDE, MELATIH, MEMBIMBING anda sampai berjaya... ITU SEMUA PASTI!!!!  Biz ni tak ada istilah CLICK2 terus dapat duit :P Ini semua BERNIAGA dalam bahasa lain BER"BUSINESS" :)

Yang penting dalam semua benda yang kita nk buat,ialah USAHA..Samalah mcm kita belajar dulu,if tak baca buku,imposiible to pass with flying colours kan...


6. Saya ni tak ada kawan dan nak cakap depan orang malu, MACAM MANA?
- Oklah ni zetty nk tanya, dulu kita lahir2 boleh berjalan tak? Semua orang lahir 0 knowledge betul tak? Jadi semua tu kita boleh belajar, sama mcm biz ni juga... so tak ada alasan nak cakap tak reti :) yang paling penting DI MANA ADA KEMAHUAN DI SITU ADA JALAN :) lagi pun kita biz online n kita jumpa client pun melalui APPOINTMENTS bukan main ketuk2 pintu rumah orang  atau nak berpanas jual corset.. Kami akan guide u along the way :) 

Mostly my friends semua cakap, 'you oklah zetty,u banyak kawan and contacts,and you pun banyak cakap'...wahai rakan-rakan,for this business honestly i totally depends on media social network..And i admit mmg dari dulu i was known as keletah bercakap, tp if takde ilmu and without my leader and business partners sama-sama do it this together plus the product dah mmg terbukti berkesan and berkualiti, off course i confident to promote and share this product..tak gitu rakan-rakan..hihi..


"Business bukan skill semulajadi tapi sesuatu yang kita boleh pelajari”


7. Suami atau family tak bagi...
- Ni alasan yang paling glamour!!! Kebanyakkan kita rasa bila nak buat business ni semua mengarut... Macam zetty dulu lah mula2 nak buat biz ni. I alwiz think this type of business tipu and mengarut.TAPI kita kenala cari info and DENGAR dulu business plan about PB ni dulu, then only you will decide..I dulu pun skodeng blog org buat pb,cari info to choose the right group,siap buat semayang istiharah lagi, then i proceed to do it.

I dulu siap buat presentation proposal to my hubby and my dad and it took me 2 weeks to get their approval (thanks to my mentor,Nadia Bakly ).. My dad is very fussy when it comes to money and alhamdulillah he approve it..( off course with my mom help sbb dia mmg suka her children to take challenge) Thanks papa, i love you soo much..

Kita tak tahu apa yang akan jadi di masa akan datang... Dan kita perlu ingat orang yang akan ajar kita dalam biz ni ialah PEMIMPIN YANG TELAH TERBUKTI BERJAYA!!!

The question isnt "CANT YOU? Its WILL YOU"..IF kita tak grab the opportunity and keep on kasi excuse nanti dulu,orang lain akan grab and kita hanya boleh terlopong lihat kejayaan orang lain..

Dont tell people about your dreams, show them ! Turn your cant into cans, and your dreams into plan..

Jom kita letak semua soalan yang sentiasa mengganggu kita itu ke tepi... Kita yang akan ubah nasib kita sendiri... kalau kita berusaha untuk mengecapinya INSYAALLAH kita pasti berjaya!!! :)

Rich people focus on opportunity...
poor people focus on OBSTACLES. 


so....




8. Apa perlu saya buat kalau saya nak tahu pasal BIZ?

Senang sahaja, just email/call /sms/whatapp me anytime and book your appointment with me..

Ms Zetty Zaihasra
019-269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Come and join us and will will turn your dreams into reality.. Be in the right group,and insyallah you will succeed..

Wednesday, November 21, 2012

Premium Beautiful untuk siapa?



1) Wanita yang ingin menurunkan berat badan & mendapatkan bentuk badan yg menarik.
2) Ibu2 yang baru melahirkan & yg sedang berpantang (melancarkan susu badan, turut menghilangkan stretch mark & selulit)
3) Bakal2 pengantin yg mahu kelihatan cantik dihari perkahwinan
4) Mereka yg mempunyai masalah sakit pinggang / sakit belakang (lelaki juga boleh pakai)
5) Wanita yg mempunyai masalah keputihan, hormon yg tak seimbang, senggugut, haid tidak teratur & pelbagai masalah kewanitaan.
6) Wanita yg mempunyai masalah utk hamil (Premium Beautiful membantu meningkatkan peluang utk hamil)
7) Wanita yg terlampau kurus (membantu membentuk tubuh menjadi lebih menawan)
8) Lelaki pun boleh pakai.Siapa kata produk kesihatan & kecantikan Hai-O ni untuk kaum Hawa je. masalah kelenjar dan masalah perut boroi, boleh di atasi,insyallah.


Kebaikan premium beautiful
Ia dapat membentuk kontruk keseluruhan badan yang menarik serta membentuk badan yang sihat dan seimbang.
Ia dapat memperbaiki bentuk badan anda dengan membentuk payu dara yang mempersona, pinggang yang lebih ramping dan kontur pinggul yang lebih menarik 
Anda akan merasa kenyang walaupun hanya makan sedikit kerana pemakaian Premium Beautiful mengurangkan selera  
Ia member kesan secara serta-mertsa di bahagian pinggang di mana ukuran badan anda akan berkurangan  
Pemakaian Premium Beautiful akan cepat mengurangkan berat badan melalui proses pemampatan dan perpeluhan 
Kuasa lates merangsang urutan secara mikro ketika anda bergerak, dengan itu dapat membantu menurunkan ukuran badan anda  
Ia menggalakan pemulihan bentuk badan selepas bersalin kerana ia meningkatkan keanjalan badan
Ia berupaya memperbetulkan postur dan memperbaiki kadar metabolism 
Ia mengurangkan lesakitan bahagia pinggang dengan membetulkan kedudukan tulang belakang 
Kombinasi kebaikan tersebut member kesan luar yang luar biasa serta meningkatkan personaliti dan keyakinan diri   
 



FREE demo & consultation. (best kan!!!)
Boleh cuba dulu, baru decide nak beli ke tak. 
Kalau nak jemput datang ke ofis atau tempat anda pun boleh, kami bagi demo in group. 
Bagi customer yg jauh, boleh deliver melalui poslaju.

Call/sms/whatapp me for a special price..


Ms Zetty Zaihasra
019-269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Friday, November 9, 2012

PB testimonial from a beautiful mom of 2

Nothing makes me more happier bila dpt tgk testimonial from my clients aka my own friends..Actually to sell a product to our own friend lagi susah dari jual to a stranger..But bcoz premium beautiful is a good product and come with lifetime warranty,i mmg tak teragak2 to introduce and share this amazing product with my own friends..

Yesterday,a good friend of mine tweet about her own result..Dia baru habis pantang and she start waering pb 2 weeks after deliver her beautiful baby gurl..And listen to her labour experience makes ur heart berdebar2 and salute her..For your info,she deliver her beautiful baby gurl a day before raya at her house's garden and baby disambut oleh her hubby..No epidural, no midwife,no doctors, no hospital's equipment, deliver very tradisional way ok..The first time i heard the story from her mom's fb trus rasa naik semua bulu roma ..salute her spirit and if u know her personally,she type of person yg very the lemah lembut and very the 'berghaluh' kata ore kelate..seriously,i dunno how you do it Ili...ni betul super mama..

Nway,she tweet me and express her happiness coz she able to wear back her fav jeans..Im soo super duper happy for her coz before deliver dia mmg saiz slim and when i deliver her pb while she in pantang she alwiz express her worries takut tak dpt pakai blk baju lama..But now,she prove it that she able to be hot mummy of 2 kids by wearing premium beautiful..Alhamdulillah..




Tak tau nk describe i punya happy camne,getting this testimonial really make my day..So those of u,jangan malu jangan segan,just buzz me anytime for a free fitting and im sure you wont regret with the result..Its a long term investment and worth every cents you pay..Trust me!

Why call me to get your pb sets when there are many authorized agent out there selling pb..Yes,all product is the same BUT the different is service after sales...If you get your pb sets from me,i will share with you the secret tips from my own testimonial losing weight 8kg in a month...Interesting right...?

You dont have to be great to start, but you have to start to be great...;)


Zetty Zaihasra
019- 269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Wednesday, November 7, 2012

5 reasons why i dont like wearing premium beautiful

After few months doing pb business and wearing pb,Now i want to list down why i rasa sangatla takbest bila pakai pb :-

1) After deliver my baby,semua baju time anak dara semua dh simpan elok2 dlm kotak..why? Cause mostly 95% memangla tak muat,but after 2,mths+ pakai pb,dah pulak kena redah habuk2 di stor sebab nak keluarkan balik baju yg elok tersimpan dalam kotak di stor selama setahun lebih.

2) Dah elok shopping baju baru after pantang yang size L and XL,now semua dah longgar sgt..dhla sekarang trend baru mostly very up to date apatah lg color blocking (me love it soo much), now terpaksala shop new cloth size S and M pulak..hmm...seluar color blocking kt DP from size 12 dah pulak kena beli baru size 8 or 6 (depends on the cutting)..And its so hard to make desicion to buy new clothes cause now i have more choice to choose with my new size..sad to say goodbye to ms read..;(

3) Im a secretive person..I only share my secrets with my bff only,but now terpaksa bocorkan rahsia setiap kali org tanya apa rahsia dh kecik skit..Bak kata my fren,sharing is caring..Dah pulak jadi spokeperson for premium beautiful..Nasib baik with pb biz,ada bonus and incentive..if not dh jadi spokeperson tak berbayar pulak yer.

4) Dulu masa 'tembam' selalu cam malas nk pergi event,kenduri or jumpa kwn lama.Sumtimes if kluar outing with family pun selalu sangat doa dlm hati ,jgnla terserempak dengan kawan2 lama,mesti diaorg komen pasal badan ku yg gebu ni and komen yang sangatla selalu diterima 'lainnya u sekarang *sambil buat muka coverline pandang diriku atas bawah,padahal dlm hati sure cakap apa ker besar sangat dia ni sekarang,dulu kecik je'* Ceh! But now totally change,tahap confiden kembali and selalu tak sabar nk pakai baju kurung moden or kebaya for wedding..

5) Dulu everytime nk makan banyak sure rasa cam serba salah..If makan semua benda berminyak,berlemak bila lah nk kurus zetty? Tp sejak pakai pb ni,selalu amik full meal,from breakast,lunch,tea,dinner and also supper..My close friend mmg tau i really love to eat nasi for supper..lg2 sekarang musim hujan,makan nasi panas dengan sambal telur+ayam goreng sungguh nikmat rasanya..As usual walaupun pakai pb,lepas kemain makan tak ingat dunia,terus rasa menyesal n esok terus cari weight scale..But,the number maintain and hari ke hari makin kurang pulak..Tak ke rasa love hate relationship dengan weight scale tuh..hm...





Sunday, November 4, 2012

KeiNginan atau kemahuan

When we talk about wedding preparation,sure ramai yg pening kepala...off course yg paling utama is the budget la kan..dgn harga barang semua yg dah naik plus with all the info and picture of beautiful wedding,siapa yg tak nak to have a perfect wedding kan...

Tp before nk enter the wedding phase,ikut adat melayu macam2 phase yg kena ikut..from merisik,bertunang,nikah,malam berinai kecik n besar and lastly bersanding...tepuk dada tanya selera..ada juga yg risik biasa then terus nikah..ada juga yg nk go thru all the event sbb yerlah this thing happen once in our life. Tp semua ni bergantung,ada yg bakal pengantin nk yg simple tp parents nk extravaganza..or ada jugak bakalpengantin takmau tunang nk risik je tp keluarga pihak lagi satu nk bertunang..so for me the most important things ialah berbincang..cause i selalu dgr (even me having this prob masa nk kahwin) ramai bakal pengantin tak sependapat dgn their parents...and ada jugak yg kata 'i pun confuse,this is my wedding but the decision mostly from my parents include the guest pun,ni wedding i ke wedding parents i'..yes,it sounds funny but its true..

Masa my time dulu,my parents let me to decide what i want..and they dont mind if no bertunang only merisik,but i want to go thru the 'darah manis' phase..for me i think that,bertunang is the ladies punya event..coz lelaki hanya dtg after the event selesai for bergambar..so its more like the girls things, for my ipinion la kan..coz ada jugak i tgk nowdays lelaki ada time the event and ada sesi sarung cincin from the bride's parents to the guy.so tepuk dada tanya selera.but if nk buat camne pun tak kisiahla kan coz the main things to announce and share the happiness with family and friends untuk megeratkan silaturrahim...

Merisik -14 march 2009
Bertunang - 18 april 2009

Honestly,i alwiz love my engagement and i think its too special n personal for me..



My engagement ring same design with mr hubs wedding ring..Simple but meaningfull..





My best girls..heart them soo much and hope this last forever..:) time ni mostly still anak dara and tunggu masa dipetik dari laman bunga..chewah!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...