Tuesday, December 17, 2013

PELAPIK TILAM AJAIB HAI O - BIOVELOCITY SLEEPMATE


Why Bio Velocity Sleep Mate ?
Proses Penuan = Kehilangan Kesihatan
Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) memenuhi keperluan tidur
Kebaikan Bio Velocity Sleep Mate Memenuhi Kepentingan Tidur
 Seperti
*Tenaga otak dipertingkatkan, melindungi otak dan meningkatkan minda
*Melambatkan proses penuaan, memanjangkan umur
*Menggalakkan pembaharuan sel kulit meningkatkan kecantikan kulit
*Menggalakkan pertumbuhan bayi dan kanak-kanak
*Menghilangkan kepenatan, memulihkan keadaan badan, menjana kembali tenaga
*Meningkatkan Daya tumpuan dan keupayaan membuat keputusan yang bijak

Teknologi Terkini  Bio Velocity Sleep Mate


Cara penghasilan Bio Velocity Sleep Mate
Disuntik/disembur garam Laut Dalam
Didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu pagi sahaja sebab masa ni ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan.
Gabungan teknologi dari Kajian selama 20 tahun, hasil kajian saintis Jerman, garam laut dalam dari Korea dan di kilangkan di Malaysia.

KENAPA GARAM ?
Rawatan garam sudah lama di amalkan di blok Soviet dan Eropah timur dan negeri China. Garam juga mainkan peranan penting dalam perubatan Islam dan gangguan makhluk halus serta penawar racun.
Di adun dalam bentuk Bio Velocity dengan kelajuan gelombang yang berupaya menembusi badan manusia, bergetar dan bertindak dengan molekul air dalam badan, ikatan air terputus terbebas tenaga dalam bentuk haba dan menghasilkan oksigen.
Bila haba di bebaskan ia melarutkan kolestrol yg tersumbat di salur darah juga larutkan darah beku di arteri jantung dan otak, darah lancar seluruh badan.
Bila darah lancar semua masalah kesihatan akan kembali dgn izinNya, hormon seimbang, pembaharuan sel berlaku sebab tu kita boleh jadi semakin sihat dan awet muda.

KENAPA TENAGA MATAHARI DAN GARAM NI DIPROSES PADA BVSM ?
● Sebab masa tidurlah renewal sel berlaku, tetapi hanya dengan tidur yang lena.
● BVSM membantu untuk dapatkan 'deep sleep' tanpa gangguan supaya segala proses penyembuhan berlaku dengan maksima yg mungkin
● Otak dapat berehat dari sebarang emosi, interaksi dan membuat keputusan
● Tidur yang lena dengan sleepmate akan pulihkan aura, tenaga dan juga jiwa yang tenang

 Bio Velocity Sleep Mate mengandungi Bio-Activated Energy membantu memaksimumkan tenaga badan disamping mencapai keseimbangan tenaga.

Kajian terkini teknologi Bio Velocity Sleep Mate oleh Scientist Russia - Julai 2013

Produk Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)
BioVelocity Sleep Mate sememangnya sesuai untuk sesiapa sahaja yang hendak meningkatkan kualiti tidur. BVSM sangat bermanafaat untuk mereka yang mengalami masalah gangguan tidur, tertekan, kekejangan urat, sakit belakang dan mereka yang baru pulih dari sakit.

ZETTY ZAIHASRA
019-269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Monday, December 16, 2013

Big Bad Wolf 2013

Its school holiday season and one of the best event during year end is Bid Bad Wolf book sale!!

I missed the event before this bcoz of its timing soo mmg tak sempat to go but this time its 24hrs a day..So i think i shouldnt miss it..CoZ we can go anytime...Yes,anytime and even at 2,3,4 am still ramai orang pergi ok even on weekedays..

So,when my bff text me ask me to teman her,i trus cakap okay coz i know my husband not really a book lover.. My aim not really to get books for my son but for me.hihi..




So,here we are having our 7am brekfast at Mines.. I bring my own ikea bag but surprisingly people even carry a luggage to carry their books bcoz its really really cheap.I bought few books that cost me only rm 8.. Yes Rm 8 from the usual price around rm 50-60.You can even get a hard cover coffee table book for max rm30..Soo totally worth it..



Alhamdulillah,the traffic is smooth and people not as crowded as i imagine.Ada few section general,best sellers,romantic,children,cooking etc.. So basicly mmg besarla kan..I think maybe bcoz last day so most of the books dh habis especially the children.But yg geram sikit after dh bayar at kaunter before u nk exit,there is another section for children and the choices lg variety dr dalam..So end up im buying twice for my son..pffftt..

But overall,im quite satisfied cuma rasa i should have come earlier not the last day..Will definately come again next year and i just cant wait for Big Bad Wolf 2014.

Thursday, December 12, 2013

Goodbye Pacifier...

Tick tock kita dh nk hampir the end of 2013..Rasa mcm baru je celebrate Hz's 2nd birthday now he will enter 3 soon...Ya allah dh besar anak mummy...

As some might know Hz mmg hisap pacifier..Yes masa he is 2mths+ i start kasi sbb dia ada masalah colic and slalu crancky..So dgn i nk masuk keja time tu,we decide to give him pacifier to 'tenteramkan' dia.. Yes,its a big deal for some close ppl around us..Tp tulah lain anak lain ragamnya,we couldnt care less 'mulut2 puaka' yg kutuk i kasi paci to him..Coz the end of the day i yg jaga dia and i need to rest after work and wif my fully pump my breastmilk nk kasi him,so i think its like win win situation for both of us..

So nk masuk 3 years old ni,i think its about time nk pisahkan him with his pacifier...And its not easy ok coz dia dh pandai..

We tried few times but as usual parents esp the dad cepat kesian anak buat drama..Some kata letak asam jawa la,bakar puting la and so many things..

Hz sgtla takut dgn lipas so i thought maybe i can use his weakness so dia 'pisah' puting.. Been looking 'lipas jadian' tp tak jumpa2 till i found it at Restoran Jejantas Ayer Keroh... Yesza...

So the mission is on,konok letak lipas dekat dgn his pacifier,yes dia takut. Yes,mission berjaya BUT after few hours dia dh tak takut and buat main with the 'lipas'..




Look!! Dia siap buat main the lipas as his toy.. *slap slap mummy's face 1000 times)..

But then,i tried to pcysho him for a week ckp dia dh besar,no need puting and some more wen he is at school mmg takde pacifier langsung till petang even masa nap time..

Then,i dpt idea.. i think i should potong the pacifier and told him dat lipas gigit. Coz his paci mmg ada koyak skit coz he gigit..


And alhamdulillah the idea works!! Bravo to mummy.. Now at last Hz is paci free even masa tido but few nites dia keep on crancky and bangun mlm but i keep on sabar and told him 'the puting lipas dh gigit'...

Now im a happy mommy.. Alhamdulillah , Hz is officially puting free...

test

test




test





test 2


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...