Showing posts with label PB biz. Show all posts
Showing posts with label PB biz. Show all posts

Monday, February 17, 2014

Prepare your wings and start flying

GLAM will once again organize GLAMpreneur Seminar on this upcoming Feb 22 at JW Marriot, Putrajaya. This time the seminar is a bit different from seminar that i attended before because the seminar will be conducted by established and successful CDM under GLAM.

This seminar is open to Glampreneurs and also to public from 7 am- 5pm. Glampreneurs seminar, learn on how to start your own business using social media network from our expert, how to generate unlimited income and start a networking business with no business background.


The last time i attended seminar  Dynamic Entrepreneur Program (DEP) organized by GLAM on October 2013  in collaboration with Hai-O Marketing. This seminar is specially designed to assist GLAMpreneurs to improve their business and empower them to be successful entrepreneurs. The seminar was held at Bukit Kiara Equestrian Club and not only i attended with my business partner but also i make lots of new friend which sama2 nk gain knowledge as much as we can in business.





The talk was given by Mr. Winston Wong. He was the Director of Business Development CMC Biotechnology (M) Sdn. Bhd and the president ot MBF Holdings Bhd. Despite his positions, he took the risk and left the corporate world to be part of the network marketing industry. Now, he has time and money freedom. And also ending speech by our GLAM founder, Hanis Haizi.


It was a great experience for me. The seminar really helps me to build my confidence in this industry and help me to look at every possible opportunity in life. We also had a workshop session (this was the first time DEP  ever that conducted workshop during the session).




This is the lady behind the empire of Green Leaders Group Malaysia ( GLAM), one and only Hanis Haizi. A mother of 3 boys and only 30 this year but already have her own business empire and earn 6 figure income every month without fail. You can read about her activities and success stories here  http://www.hanishaizi.com.. One thing that i really adore about her is her determination and endless guidance to all her business partners under GLAM. Even she have more than 5000 downlines but not even once dia buat kita rasa terkapai2 and lost in this business. Eventho im one of her thousands downlines, she always message  to ask about my progress in this business. Thats why sometimes i rasa kesian to some friends yang join wrong business and uplines but the end of the day  they feel that they have been cheated and ditinggalkan . So , before you decide to join do yor research and pilih GROUP AND LEADER yang betul. 

For me why i join this type of business because im still scared and masih cetak ilmu about business, so to be safe better i start with establish and product yg terbukti bagus, gain as much knowledge about business from the expert and Insyallah one day i can have my own business empire. Ramai juga yang kata MLM ni semua penipu hanya nak duit and banyak hidden things yang tak di expose, for me senang aje, before you join do your own research and decide. Not even one people in this business akan paksa you untuk join, its your own decision. And ask as many question you want to make it clear and decide. The marketing base of MLM is right yang buat tak betul when you choose wrong group and leader. And the end of the day you are one that will run your own business.

The leader and group will always give you endless support and guidance. Jangan pulak salahkan leader if barang tak laku dijual if you sendiri tak ada insentif to promote and do marketing. Contoh as if you buat franchising under Mc donalds, you dah keluarkan modal bila outlet you tak laku takkan you nk salahkan headquarters. SO you have to make your own outlet more attractive and different from others, so do in this business.



So what you waiting for, book your seats for our upcoming GLAMpreneurs seminar by call/sms/whatapp me at 019- 269 5847 or email me at z3tty.zaihasra@gmail.com

Insyallah with GLAM you find your right direction and guidance to start your own business.

Tuesday, August 27, 2013

WHY I DECIDE TO CHOOSE THIS BUSINESS



Zaman sekarang ni,duit merupakan satu keperluan yang sangat-sangat utama.Bayangkan kalau keluar rumah tak bawak duit?tak ke naya?tertinggal handphone boleh diterima lagi tapi kalo tertinggal duit memang kena patah balik ke rumah.Yelah,keluar-keluar rumah aje kena bayar tol,parking,minyak,makan dan macam-macam lagi.Itu tak termasuk shopping tapi cuma untuk bayar yang wajib dibayar...betul tak?

 


Lainlah kalau yang bernasih sangat-sangat baik.Rumah dekat dengan ofis je..tak payah bayar tol,tak payah bayar parking.Pastu makan pon ada orang yang belanja.eh,ada ke yang macam tu?hehe gila bertuah badan tapi rasanya itu kes terpencil je..rata-rata esp yang duduk kat bandar besar ni sama je senario yang perlu ditempuhi..betul tak?

Itu tak termasuk dengan hutang-hutang bulanan..hutang kereta,hutang rumah,hutang kredit kad,hutang kain,hutang kerepek..(kerepek pun nak hutang ke?;p)bil-bil air,api,astro,bayar bibik/pengasuh dan macam-macam lagi..

Agak-agaknya berapa bajet minimum yang perlu kita ada untuk bayar semua ni?Jom kita tengok sampel ni..


 

Siap ada negatif tu..hihi..bayangkan gaji sang suami rm2700,gaji sang isteri rm3000 so jumlah kedua-duanya ialah rm5700.Jumlah tu kira okla..sederhana.Gaji kebanyakan rakyat kat Malaysia betul tak?takdela rendah sangat dan takdelah tinggi sangat.Alhamdulillah,bila tengok memang boleh bayar semua keperluan dan perbelanjaan tetapi mana perginya duit untuk simpanan??




Itulah yang menjadi kerisauan kita semua..eh kita semua ke?ok,mungkin ada yang dah sedar,tapi mungkin ada yang belum sedar lagi..


Korang perasan tak zaman sekarang ni RM50 tak da besar sangat nilainya macam 2-3 tahun lepas?Even RM200 pun sama pada tahun 2013 ni..Sedar-sedar duit dah abis.Siapa setuju?Sila angkat tangan dan kaki!!;)

 
 Jadual yang kat atas tadi just  tunjuk untuk yang bergaji average, tapi cuba kita tengok pulak untuk gaji RM1500 sebulan. Ada yang tanya ,eh..ada ke lagi yang gaji RM1500 zaman sekarang ni??Ada Cik Nab, naper tak adanya..Gaji RM900 sebulan pon ada...Cuma mungkin kita tak tau sebab bukan dalam lingkungan kawan-kawan kita atau famili kita ;)..Bayangkan mereka yang bergaji RM1500 ni terpaksa survive setiap bulan. Macam mana la ye...

Macam Zetty sendiri,kesedaran pasal ni datang semenjak berkahwin.bayangkan bila tiap-tiap bulan duit mengalir macam air..duit gaji suami isteri boleh dikatakan besar jugak tapi tiap-tiap bulan tak pernah dapat simpan walau rm200.Mula-mula masa tak ada anak okla boleh tahan lagi.bila datang bulan puasa,tiap-tiap hari makan kat luar,tak kesahla hotel ke atau mana-mana restoran yang boleh dikira harga pon paling kurang rm100.Namun bila dah ada anak jadi lain.Tak kusangka belanja untuk si kecik ni besar rupanya..susu,baju,lampin,pampers dan tak termasuk bil perubatan dia bila kecemasan. Masa tulah datang kesedaran,penyesalan kenapa dulu tak belajar sungguh-sungguh cari kerja yang gaji lebih tinggi..padahal dah ada degree kot masa tu..tapi yelah memang kos sara hidup tinggi sangat-sangat jumpa dengan bisnes ni. Syukur sebab banyak ianya membantu kehidupan kami sekeluarga.

Sebab tu la kena buat bisnes..alhamdulillah. Bisnes ni memang lain dari yang lain. Bisnes yang saya selalu cakap sangatla ralat sebab lambat jumpa. Sebenarnya dah jumpa..dah tau..tapi tak tau boleh buat guna internet. Sangat simple dan mudah. Follow,duplicate...follow,duplicate...itu je...!;))

Dan bisnes ni jugak membolehkan kita nak generate seberapa banyak atau seberapa sket target kita. Nak dapat RM1000,kita kerja macam nak dapat RM1000, nak dapat RM2000 pon sama begitulah seterusnyaa. Kalau nak dapat RM10K boleh aje,kita kerja macam nak dapat RM10K..tak ada masalah, sebab kita kejar target kita sendiri. Bukan target company kita :)

and yes, what i love most about this business is sistem cut off dia. Meaning tak kisah kita kat bawah ceruk mana pon, baru start bisnes ni pon tapi kalau kita konsisten, fokus dan lebih berdaya saing; bonus dan income kita boleh lagi besar dari yang dah lama buat bisnes..Adil la kan?
And i would love to share with you about this video. Semoga kita tak salah faham lagi pasal konsep MLM. Ini soalan yang diajukan pada Ustaz Azhar Idrus.  Semoga kita semua mendapat manfaat dari video yang ada kat you tube ni :)

                             


 So what are you waiting for? Nak tunggu bulan jatuh ke riba when we get subsidy on everything. Please itu sangat tak logik. Biarlah kita jadi insan yang berdiri di atas kaki sendiri tanpa mengharapkan bantuan subsidi dari kerajaan ke,mak ayah ke atau saudara-mara. Trust me, if you dont do anything now, your life will be the same for the next 2 years but if you do some changes now, i bet you will have the kind of life that you have been dreaming of. 



For details and more info about this business,come and let's have kopi-kopi..Zetty akan share dengan korang about this biz. Memang lain dari yang lain. Don't worry, jangan takut atau malu untuk improvekan kehidupan kerana perasaan takut-takut dan malu-malu tu takkan membawa kita ke mana pon :)


FOR MORE INFO CAN PM ME AT
z3tty.zaihasra@gmail.com
019- 269 5847



Wednesday, June 19, 2013

Come and join Glampreneurs and make duit raya!!

Only available for this 2 weeks... Cepat book your slot as soon as posible.. Not only u will get first bonus RM 4700+,u will receive free watch snd qualified to our next trip.. Dengar katanya to Ausie..Cant wait to travel for free with glampreneurs and make duit raya..!!

Join us and insyallah we succeed together...Apa yang penting,kerjasama!!

Thursday, March 28, 2013

BIOZONE Food Purifier

Soal jawab: BIOZONE Food Purifier
Bagi yang sudah memiliki set BIOZONE Food Purifier di rumah, berikut adalah soalan lazim yang biasa di ajukan:



BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar dan toxin.

Tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan direndamkan. Ketika gelembung-gelembung muncul, ia menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk purifikasi sayur-sayuran dan daging?
Secara umumnya, semua jenis makanan (contohnya buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut) memerlukan masa selama 15 minit. Hanya daging (misalnya ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. Masa operasi yang maksimum bagi BIOZONE Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.

Tambahan pula, terdapat fungsi sanitasi ON / OFF selama 3 minit untuk satu liter air. Fungsi sanitasi ini dapat menyingkirkan bakteria pada permukaan makanan dengan cepat tanpa menggunakan air. Sekiranya anda mempunyai air yang berlebihan, anda boleh menggandakan masa berkadaran dengan kuantiti air anda. Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter, sementara masa purifikasi adalah selama 30 minit.

Apakah yang akan berlaku sekiranya batu seramik atau tiub silikon pecah?
Apabila ini berlaku, kebiasaannya ia sudah tidak dapat di baik pulih. Sila gantikan dengan satu set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon.

Mengapakah saya perlu menjalankan penyelenggaraan selepas 2 tahun pembelian?
Juruteknik akan membuka BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan bahagian-bahagian dalaman termasuklah penentukuran dengan tujuan memastikan BIOZONE Food Purifier dapat beroperasi secara optimum dan bertahan lebih lama.

Adakah saya memerlukan masa purifikasi yang lebih lama sekiranya saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka khas untuk penggunaan di rumah sahaja. Andaikan anda mempunyai 3-4 hidangan ayam, masih memadai untuk anda menggunakan masa selama 30 minit untuk purifikasikan daging, asalkan anda mengikuti peraturan isipadu air maksimum, iaitu 10 liter.

Adakah ia menggunakan kuasa elektrik yang banyak?
Tidak. Ia hanya menggunakan kuasa elektrik yang minimum iaitu 35W sahaja, bagaikan anda menyalakan sebiji mentol di rumah.

Bagaimanakah caranya untuk mencuci batu seramik?
Cabutkan tiub silikon dari mesin. Gunakan berus gigi dan gosok permukaan batu seramik dengan lembut di bawah air yang mengalir. Selepas itu, biarkan ia kering. Anda juga boleh mengeringkannya sekali-sekala di bawah sinaran matahari. Sekiranya ada bau busuk, anda boleh purifikasikan batu seramik dengan air bersih selama beberapa minit, kemudian biarkannya kering.

Adakah nutrien makanan akan hilang dalam proses purifikasi?
Berdasakan kajian makmal terhadap daging yang dipurifikasikan, ia menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien masih dikekalkan. Hal ini boleh dilakukan sekiranya anda menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik. Namun, jika anda menggunakan teknologi yang konvensional, ia mungkin akan mengurangkan sebahagian besar nutrien dalam makanan.

Adakah saya perlu mencuci makanan sekali lagi selepas proses purifikasi?
Anda tidak perlu mencuci makanan selepas proses purifikasi. Namun, sekiranya anda rasa perlu untuk mencuci makanan tersebut selepas proses purifikasi, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan bahan-bahan pencemar yang terkandung di dalam air paip.

Berapa lamakah BIOZONE Food Purifier boleh bertahan?
Selepas dua tahun yang pertama, ia boleh bertahan asalkan anda menjalankan penyelenggaraan ke atas mesin tersebut setiap tahun sekali.

Mengapakah saya tidak boleh menggunakan bekas plastik? Apakah jenis mangkuk-mangkuk lain yang boleh digunakan?
Bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Secara umumnya, kami tidak menggalakkan anda menggunakan mangkuk plastik. Adalah cara terbaik sekiranya anda menggunakan mangkuk keluli tahan karat atau mangkuk kaca.

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Food Purifier untuk membersihkan botol susu bayi?
Umumnya, kami tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus ke atas plastik. Anda boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca atau keluli tahan karat, kemudian menggunakan air yang telah dipurifikasi tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.

Mengapakah gelembung terbentuk pada daging, namun ia tidak kelihatan pada sayur-sayuran?
Biasanya, gelembung terbentuk disebabkan oleh racun serangga (pesticide) yang larut dalam air, maka ia menyebabkan gelembung tersebut tidak kelihatan pada sayur-sayuran. Gelembung adalah satu rangkaian asid lemak yang lebih lazim dijumpai pada daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar diserap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan.

Bolehkah saya menyingkirkan antibiotik daripada daging semasa proses purifikasi?
Gelembung yang terhasil tidak menunjukkan sebarang kesan antibiotik, namun dalam proses purifikasi selama 30 minit ini, laporan daripada kajian makmal menunjukkan bahawa tiada sebarang antibiotik dijumpai selepas proses purifikasi.

Adakah gelembung akan hilang sepenuhnya sekiranya saya menjalankan purifikasi untuk jangka masa yang lebih panjang?
Kemungkinan untuk gelembung hilang sepenuhnya adalah sukar sekali kerana lemak hanya akan disingkirkan melalui proses purifikasi apabila jangka masanya lebih panjang. Kesannya, lebih banyak nutrien akan hilang. Maka, kita tidak menggalakkan purifikasi daging untuk jangka masa yang lebih panjang.

Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses purifikasi. Apakah yang perlu saya lakukan?
Anda cuma perlu menutup mangkuk dan tinggalkan satu ruang kecil untuk membenarkan tiub silikon untuk melaluinya, dan pastikan penutup tersebut bukan diperbuat daripada bahan plastik.

Bolehkah saya yakin bahawa BIOZONE Food Purifier dapat melakukan proses purifikasi 100%?
Kami tidak boleh menyatakan bahawa BIOZONE Food Purifier dapat purifikasikan bahan kimia 100%. Objektif kami adalah untuk mengurangkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil sesuatu makanan. Kebanyakan bahan kimia dapat disingkirkan oleh BIOZONE Food Purifier melalui proses purifikasi di mana kita mempunyai kajian-kajian makmal yang boleh dikongsi bersama. Teknologi ozon yang umumnya digunakan untuk purifikasikan air, makanan dan rawatan kolam renang telah dibuktikan secara saintifik di kebanyakan negara maju.

Untuk kehidupan lebih sihat, boleh hubungi saya di untuk harga istimewa..

Tak guna duit berjuta, handphone canggih boleh beli tp untuk kesihatan pada masa hadapan anda kedekut...Renung2kan...;)





Thursday, February 28, 2013

Premium beautiful benefits

Why premium beautiful? What soo good about it till everyone are talking about it..Is it true what people claim its for health and at same time can lost weight easily just by wearing it?what soo special about premium beautiful till other corset's will definately try to compare with premium beautiful?

Thats some of the question in my mind before i decide to try premium beautiful...

What is Premium Beautiful??

So what can I say about this wonderful lingerie that I love and has changed my life so much and the lives of many women out there?

It's Aweso-mazing!
It's not just that it's an underwear with health benefits
It's not just that it helps with posture, back pain, slip disc
It's not just that it helps with reshaping the women's body, giving it the curve and shape a woman should have
It's not just that it helps with blood circulation, metabolism and detoxification
It's not just that it helps me with my gastric problem, stretchmarks and menstrual pain

and I can go on and on...

But if you google it, I'm very sure you'll find SO MANY more reasons why thousands of women love their Premium Beautiful.

In short, it really really helps! it helps so much that some women can't live without it and it has help women around the world with many of women's problems today.

* So what causes it to be so popular?

The basics of it's success is simple actually.
Design so that it is comfortable to wear using the right material suitable for hot or cold climate
Design so that it will reshape & distribute body fat into the right places of the body
Design so that it has FIR embedded and provide many of health benefits (just like I mentioned earlier)

So Ladies, Sisters, Mothers, Daughters, Husbands, Brothers and Sons..

If you happen to know someone who:-
has slipped disc,
has gastric
is trying to conceive
is in confinement
has menstrual pain
has back pain
has posture problems
has migraine
and many more
(Contact me for a full list of ailments)

Tell them about the Premium Beautiful Therapy, tell them that they don't have to suffer or live with the problems that they face and that they can choose a healthier life with Premium Beautiful.

They too can enjoy life and reap it's benefits like millions of women across the globe who has already tried the Premium Beautiful Therapy.

If you'd like to know more or get a Premium Beautiful today

Contact Me for details
Zetty Zaihasra 019-269 5847
Z3tty.zaihasra@gmail.com

Before i go,i want to share a picture..It might looks funny but it definately true..women's dilema after giving birth..Ive been in that situation for 1 year+ and almost givr up to get back my pre wedding weight not prep regnancy weight ( yes! I aim soo high and i achieve after wearing premium beautiful in 3mth !! )... now i will definately agree with premium beautiful's 'magic' and quite regret coz i didnt try it earlier right after i giving birth...But its never too late and now im one of premium beautiful's most satisfied customer...


Sunday, January 20, 2013

TRAVEL FOR FREE...!

Travelling is fun but TRAVEL FOR FREE iis superlicous fun right..


Now company dah buka pakej trip terbaru which is trip to Shanghai.Alll expenses will be covered including flight iicket ( obviously not tambang murah flight ok), 3 times meals,hotel and all accommodations.Just bring shopping money to spend spend and spend..And the best part,u can also bring along your partner to this trip..Amazing right ?!

I remember last time masa im with my company mmg merata pergi, tp mostly go for work..If outstation duduk resort best pun, mesti ada agenda comany plg kurang pun its a brainstorming session ( i hate brainstorming idea coz nnt kena perah otak think of new idea , do slide presentation). But wiith this business, its 100 % sure that the trip only for FUN nothing related to business..So this time i plan to bring all my business partners together with me ! So who want to go with me??angkat tangan dan kaki??hehe..you wont regret it,i guarantee that ;)


For details on how to join this free trip,frel free to book an appoinment with me at z3tty.zaihasra@gmail.com or contact me at 019 -269 5847. ..

The promo for free trip valid from Jan 2013 till April 2013..

So what you waiting for? Contact me and book your free seats NOW ..!!





Thursday, December 13, 2012

Why we WANT you to be our business partner in Premium Beautiful business ?

Kenapa nak business partners? Jual jela PB? Why buat Networking?


These some of the questions i dapat from people yang tanya about my pb biz...Lain orang lain cara pemikirannya,tujuan i join buat pb biz mainly off course sbb i nk generate more income, second cause i can do it for part time tanpa kacau my other jobs.Even i have experience doing sales, i tak mau selamanya jadi salesman or nama gah skit 'business develpoment or account manager ' , off course i want to be part of the management team kan..tak kisahla you kerja kt mana pun, mesti semua orang tanamkan dlm hati untuk naik pangkat n be in the management team..Ini semua salah satu impian semua orang bila start kerja kan..

For my biz, ramai yang tanya 'perlu ke business partner?Untuk apa?



Ok, kenapa Ani Sup Utara bukak cawangan, even yg paling famous di Kuantan Ana Ikan Bakar pun dh bukak franchise di KL and KFC McDonalds banyak cawangan tapi lain cawangan lain syarikat yang manage..

Networking ni sangat penting untuk memenuhi permintaan market.
Contohnya McD just ada kat KL, so macam mana orang kat Kelantan nak makan? kena turun KL?
Maka, franchise ni dibuka atas permintaan dan memenuhi permintaan. Macam kita belajar marketing masa di universiti, HIGH DEMAND = HIGH SUPPLY.

Sama macam Premium Beautiful business. Demand is tremendously high no matter apa orang cakap, demand Premium Beautiful memang tinggi...This is proven i sell off all my pb sets less than 3 mths,even ada our leaders sell of 8 premium beautiful within 2 hours only..If the product tak bagus,it wont be in the market for 20 years and mendapat Superbrand award..

Sebab apa? Once you dah try you akan rasa different PB with other corset especially keselesaan dan the result..Even ada banyak korset in the market and ada yg buat comparision with pb,nothing beats the result wearing pb sets in long term and how it contribute in our health.

So,im working in KL. Bila ada customer luar it is quite hard for me to entertain..takkan customer kat Brunei nak pergi ukur kat Brunei kan? So,thats where business partners/networking mainkan peranan.

Ya, call it what ever leader-partners but this is your own business. Leader hanya tunjuk, ajar macam mana nak handle this business especially in Green Leader Group using Internet.
Tackle market with FB and Blog, and others social hub, Instagram, twitter etc.

This is the teamwork. Bukan business partner untuk kembangkan kumpulan sebab I nak bonus besar bila orang join I.Yes,memang akan dapat sikit komisen but if you ada 100 orang pun business partners but you fail to train them you takkan ke mana.



Contoh my own leader Hanis Haizi, makin lama makin ramai leaders yang beliau dah lahirkan. Ulang tahun baru ni pun bole tengok berapa ramai dari Green Leaders naik pentas ambik award for the highest rank. Semua dah sama pangkat dengan beliau, and 2 of them dah genggam income 6 figures yang sama macam beliau. 




Just by doing this business... :)
So entry ni just to make it clear apa itu franchise marketing. It is not pyramid. Kalau pyramid you just akan nampak leader time big event je... time class, time jumpe customer, time you down, diaorang takkan ada dengan you..Is that the leader that you want? Off course NO

But,i sendiri experience it, even my mentor Nadia and Aliah tak pernah putus help and guide me doing this business.. Even both of them tgh sarat pregnant,tak pernah sekali pun they ignore me,always be with me thru ups and down. Cause pb biz is NOT a pyramid system business dimana leader hanya gotang kaki,we work in a team and help in other..That the most unique about this business..And Hanis Haizi even already own 6 figure income, her Channel Collection macam dah macam butik (ooh,part ini saya teramatla jeles, but its a positive type of cemburu..;) but she tetap rajin help all her business partners, buat personal coaching even classes at GLAM every week,to make sure all the proteje in GLAM be like her one day..Insyallah..



Dengan buka franchise marketing, kita bukan sahaja melebarkan sayap perniagaan sendiri, tapi membuka jalan kepada orang lain untuk menikmati peluang dan kejayaan yang sama.

Kejayaan adalah lebih manis bile dinikmati bersama :)

Why Premium Beautiful Business?
- Outstanding Products
- Brand name recognition
- Hands-on training



Lets make money and have fun in the process!!

So,what you waiting for, be part of our team and we will guide you all the way..

Call/sms/whatapp me at 019-2695847
Email me z3tty.zaihasra@gmail.com

Monday, December 10, 2012

GLAMentrepreneur in GLAM Deco magazine (December 2012)

Its been a wonderful journey with my premium beautiful business...Only few moths doing this business, alhamdulillh i never regret walaupun sedikit pun with my decision to join this team and business.. With my mentor,Nadia Bakly yg tak pernah jemu-jemu menolong i even dia tgh sarat pregnant,i thank you Allah with my journey..

And to make it more special me doin pb biz, i was interviewed by GLAMDeco magazine for December issue..I had an awesome photography session with Adilah khairuddin from Poya boutique, Farhana from Kafe Bawang Merah and The lovely designer sisters from AzuraAzwa..Apa yg really speacial about this photoshoot is i was featured as Zetty Zaihasra as entrepreneur of Premium Beautiful business..Amazing..!!

Meantime,lets the pic do the talking and if you interested to join me in my team, just buzz me and we will do it together and guide you all the way..Insyallah



Thursday, November 22, 2012

Choose the right group, choose GLAM


Salam all,

Most of my customer and friends selalu tanya about my premium beautiful business..Looking at my updates in fb,twiiter and instagram makes them wonder...Some of the question yang selalu i dapat when i share with them about pb business :

MACAM MANA NAK MULAKAN BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL?
BOLEH KE LAKU?
ADA KE ORANG NAK PAKAI?

dan macam-macam lagi lah :)

So,today i wanna share and answer all your question yang pasti atau mungkin terlintas in our mind before we start this business..yerla,nk keluarkan modal sendiri and take the risk mestilah kena fikir macam2 kan..( in fact i pun pikir mcm ni before i wear and join pb business )



1. MODAL?  

Setiap biz mestilah nak gunakan modal kan? Kalau tak ada modal + barang tu bukan biz :)
Sebernyanya modal bagi mulakan biz PB ni bermula dari RM50 registration as a member dan selebihnya mengikut kemampuan kita sendiri... Tapi, kami galakkan anda untuk mendengar + berbincang dulu ngan kami supaya lebih faham mengenai biz PB ni :)


2. Susah tak nak jual? Ada ke orang nak beli?
- Kalau kita nak jual sesuatu barang mesti kita nak kena tahu tentang barang tu kan... betul tak? Tak kan kita nak jual MOTOR tapi ILMU pasal BASIKAL pulak, memang tak boleh jual lah kan :) So ILMU itu SANGAT2 PENTING, kenapa? bila kita sudah ada ilmu and sudah pakai PB ni KEYAKINAN kita akan automatik ada :)


3. Mana nak jual?
- Mesti u all ingat kena pergi ketok rumah jiran2 kan heheh :P ..

Ish tak lah, sebenarnya kami menjual produk kami semua dalam talian a.k.a INTERNET... Sekarangkan dunia tanpa sepadan :) Kita boleh jual ke seluruh pelosok DUNIA... macam mana nak buat? Semua orang zaman sekarang mesti ada FACEBOOK dan BLOG kan? so kita POS je kat situ... senang kan :) Time tengok TV pun bleh buat kan hehehe....


4. Tak ada masa?
-"Sekarang kejelah tak ada masa"
"anak tak ada orang jaga"

Mesti ada antara kita yang selalu bagi alasan macam ni kan? Macam zetty cakap tadi.. Kita buat biz ni DALAM TALIAN a.k.a MENGGUNAKAN INTERNET... jadi, kat mana2 pun kita boleh buat biz ni :)

Nak seribu daya,taknak seribu dalih..Kita yg perlu cari masa,bukan masa yg cari kita..Im doin this for part time and alhamdulillah i have no problem spend time with my families and friends..


5. BIZ ni jual barang ke atau duduk rumah goyang kaki?
- Dalam BIZ mana ada istilah DUDUK SILA PANGGUNG :) Nama pun biz kan mesti ada jual barang, betul tak? Kami menjual produk PREMIUM BEAUTIFUL CORSET... dan kami akan LEAD, GUIDE, MELATIH, MEMBIMBING anda sampai berjaya... ITU SEMUA PASTI!!!!  Biz ni tak ada istilah CLICK2 terus dapat duit :P Ini semua BERNIAGA dalam bahasa lain BER"BUSINESS" :)

Yang penting dalam semua benda yang kita nk buat,ialah USAHA..Samalah mcm kita belajar dulu,if tak baca buku,imposiible to pass with flying colours kan...


6. Saya ni tak ada kawan dan nak cakap depan orang malu, MACAM MANA?
- Oklah ni zetty nk tanya, dulu kita lahir2 boleh berjalan tak? Semua orang lahir 0 knowledge betul tak? Jadi semua tu kita boleh belajar, sama mcm biz ni juga... so tak ada alasan nak cakap tak reti :) yang paling penting DI MANA ADA KEMAHUAN DI SITU ADA JALAN :) lagi pun kita biz online n kita jumpa client pun melalui APPOINTMENTS bukan main ketuk2 pintu rumah orang  atau nak berpanas jual corset.. Kami akan guide u along the way :) 

Mostly my friends semua cakap, 'you oklah zetty,u banyak kawan and contacts,and you pun banyak cakap'...wahai rakan-rakan,for this business honestly i totally depends on media social network..And i admit mmg dari dulu i was known as keletah bercakap, tp if takde ilmu and without my leader and business partners sama-sama do it this together plus the product dah mmg terbukti berkesan and berkualiti, off course i confident to promote and share this product..tak gitu rakan-rakan..hihi..


"Business bukan skill semulajadi tapi sesuatu yang kita boleh pelajari”


7. Suami atau family tak bagi...
- Ni alasan yang paling glamour!!! Kebanyakkan kita rasa bila nak buat business ni semua mengarut... Macam zetty dulu lah mula2 nak buat biz ni. I alwiz think this type of business tipu and mengarut.TAPI kita kenala cari info and DENGAR dulu business plan about PB ni dulu, then only you will decide..I dulu pun skodeng blog org buat pb,cari info to choose the right group,siap buat semayang istiharah lagi, then i proceed to do it.

I dulu siap buat presentation proposal to my hubby and my dad and it took me 2 weeks to get their approval (thanks to my mentor,Nadia Bakly ).. My dad is very fussy when it comes to money and alhamdulillah he approve it..( off course with my mom help sbb dia mmg suka her children to take challenge) Thanks papa, i love you soo much..

Kita tak tahu apa yang akan jadi di masa akan datang... Dan kita perlu ingat orang yang akan ajar kita dalam biz ni ialah PEMIMPIN YANG TELAH TERBUKTI BERJAYA!!!

The question isnt "CANT YOU? Its WILL YOU"..IF kita tak grab the opportunity and keep on kasi excuse nanti dulu,orang lain akan grab and kita hanya boleh terlopong lihat kejayaan orang lain..

Dont tell people about your dreams, show them ! Turn your cant into cans, and your dreams into plan..

Jom kita letak semua soalan yang sentiasa mengganggu kita itu ke tepi... Kita yang akan ubah nasib kita sendiri... kalau kita berusaha untuk mengecapinya INSYAALLAH kita pasti berjaya!!! :)

Rich people focus on opportunity...
poor people focus on OBSTACLES. 


so....




8. Apa perlu saya buat kalau saya nak tahu pasal BIZ?

Senang sahaja, just email/call /sms/whatapp me anytime and book your appointment with me..

Ms Zetty Zaihasra
019-269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Come and join us and will will turn your dreams into reality.. Be in the right group,and insyallah you will succeed..

Friday, November 9, 2012

PB testimonial from a beautiful mom of 2

Nothing makes me more happier bila dpt tgk testimonial from my clients aka my own friends..Actually to sell a product to our own friend lagi susah dari jual to a stranger..But bcoz premium beautiful is a good product and come with lifetime warranty,i mmg tak teragak2 to introduce and share this amazing product with my own friends..

Yesterday,a good friend of mine tweet about her own result..Dia baru habis pantang and she start waering pb 2 weeks after deliver her beautiful baby gurl..And listen to her labour experience makes ur heart berdebar2 and salute her..For your info,she deliver her beautiful baby gurl a day before raya at her house's garden and baby disambut oleh her hubby..No epidural, no midwife,no doctors, no hospital's equipment, deliver very tradisional way ok..The first time i heard the story from her mom's fb trus rasa naik semua bulu roma ..salute her spirit and if u know her personally,she type of person yg very the lemah lembut and very the 'berghaluh' kata ore kelate..seriously,i dunno how you do it Ili...ni betul super mama..

Nway,she tweet me and express her happiness coz she able to wear back her fav jeans..Im soo super duper happy for her coz before deliver dia mmg saiz slim and when i deliver her pb while she in pantang she alwiz express her worries takut tak dpt pakai blk baju lama..But now,she prove it that she able to be hot mummy of 2 kids by wearing premium beautiful..Alhamdulillah..




Tak tau nk describe i punya happy camne,getting this testimonial really make my day..So those of u,jangan malu jangan segan,just buzz me anytime for a free fitting and im sure you wont regret with the result..Its a long term investment and worth every cents you pay..Trust me!

Why call me to get your pb sets when there are many authorized agent out there selling pb..Yes,all product is the same BUT the different is service after sales...If you get your pb sets from me,i will share with you the secret tips from my own testimonial losing weight 8kg in a month...Interesting right...?

You dont have to be great to start, but you have to start to be great...;)


Zetty Zaihasra
019- 269 5847
z3tty.zaihasra@gmail.com

Saturday, October 27, 2012

Coming soon in Dec 2012....




Magazine photoshoot with young,successful and beautiful ladies for Glamdeco magazine...





Me represent premium beautiful business, wawa & azura from Azuraazwa,Adilah from Poya Boutique and Farhana from Cafe Bawang Merah...

Will update more when the magazine is out in December 2012...

Tuesday, September 25, 2012

900 calories burn in an hour ??!

When i saw this entry, my thoughts cam yer ke??boleh percaya ker?...hmm...) But,when i start wearing premium beautiful i cant denial that the fact how pb can burn off 900 calories in One Hour...like seriouly no kidding,i just wearing it in 2 mths+ n i already lost 8 kg.. I repeat, EIGHT KG youalls !







By jogging, you'll only burn off 350 calories per half an hour BUT by wearing Premium Beautiful, you'll burn off 900 calories per hour! Wow! That's a really good thing for us.



So ,How it does that??

Far Infra-Red rays will react towards water molecules inside our body through vibrations. While vibrating, energy will generate thus created heat which will improves blood circulation inside our body. Then the cells will be getting more active and increased the metabolism rate.




Who should wear Premium Beautiful?

1. Those who want to slim down the body, or reshape it, without extra dieting. Premium Beautiful will definitely control the quantity of what you eat.
2. Those who want to conceive. It is true, insyaAllah, Premium Beautiful will balance off the hormones and position our uterus back. InsyaAllah, kita hanya berusaha, everything else will be decided by Allah.
3. Those who just delivered baby and wants back their body shape. During confinement, we dont have to wear those bengkung lilit or bengkung jawa. just wear PB, and in short time we'll get back our body shape, and also improve blood circulation which means increase our breast milk supply.
4. Those who breastfeed her baby. A lot of testimonies showed that they have abundant supply of breastmilk while wearing PB.
5. Those who has backbone problem, yes, including guys. Definitely wear only the waist nipper for guys.
6. Those who has migraine. PB improves blood circulation, increase oxygen level and ensure it arrives our brain.
7. Those who wants to loose all the strecth mark.
8. Those who has gout.





A lot of testimonies been received throughout these years. Definitely Premium Beautiful has proved that it works effectively. Perhaps it has lifetime warranty.



Too expensive? Not if you think as a lifetime body investment. Just calculate how much you spent for a beauty product, slimming product just to get back your shape. But using Premium Beautiful, you can use it throughout your life.. 1st baby, 2nd baby...many babies to go ;)

So,what you waiting for ? Grab this opportunity and try it for yourself...If you want to see my transformation in real life,book your appoitment today for free fitting and awesome pb sets offer..:)

Ms Zetty Zaihasra
Z3tty.zaihasra@gmail.com
019- 269 5847

Wednesday, September 19, 2012

How to wear premium beautiful set


I received a lot of enquiries especially from my customer about how to wear pb sets..For first timer,you might need longer time but once you are used to it and wear it correctly, you will wear it like a pro..myself only took 5 minutes to wear it now and i really love the feeling when i wear my complete pb sets..




From the 3 pieces, you will wear the Long Girdle first.



Firstly, fold the top of the long girdle outwards.

Put your legs in carefully and slowly pull the girdle up until you have reached your hips. You may want to pull it one side after another "left right left right". Then you can unflod the folded part up to cover your tummy.

Depends on the person but the upper part of the girdle should be above your belly button.
Put one hand into the girdle (at the back) and pull up the flesh to lift up your buttocks, while the other hand pushes from the outside.
Once it's done, adjust the girdle so that that you are comfortable and ensure that the butterfly is aligned centre of your body.

LONG BRA




Bend down slightly so that your breasts can fill in the cup properly.

Fasten all the hooks at your back. Ask for help from husband/ roomates/ mother/ sisters for the first timer ;)

Put your hands into the cup and pull all the flesh from the back into the cup or use 2 fingers (index and middle finger). Keep doing this until you can see you have a 'flat back' especially around the scapula area.

Adjust the strap and back.

Ensure that the diamond and butterfly is aligned to the centre of your body, following the long girdle, and you're done.


WAIST NIPPER



This will go on last.
Fasten the hook on the waist nipper. The hooks is placed on the left side of your body and the butterfly and the diamond at the top. You might need a help for first timer ;)

Adjust the waist nipper and ensure that it is aligned with the diamond and butterfly from your long bra.

Stand straight, inhale and pull the string to tighten and take it to the front of the body

Tie the strings together. Hook the string at the front of your body as in the picture.


Call me for free demo and trial...once you try it,im sure you will love it,just like me..;)



Miss Zetty
Z3tty.zaihasra@gmail.com
019-269 5847

Wednesday, September 5, 2012

Berkat ramadhan

Well,let me share with a u little secret that ive been hiding for the past few mths...hehe...

Few weeks before ramadhan i make a decision to do something that will change my life..And alhamdulillah,this year's raya preparation was great..Why? Raya on 19 august and i got my first ever bonus from my pb business a week before raya..Just right on time sbb time tulah nk collect order biskut raya,last min shop for hz,make up tools need to be change,baju di tailor yg perlu diambil,and many more..But,sekali lagi Alhamdulillah from my side income doing PB,the amount of money yg i dapat mmg teramatla membantu for our family's raya preapration..



RM4,500 is still up for you to grab. Yes! RM 4500 !! At first i pun ingat tipu,tp tetiba check online banking middle of the month i dh dpt my first bonus..yippie!! The opportunity is here, its YOU who can grab it, it YOU can change your life. A litlle start will make a lot of different..the question isnt "CAN YOU? Its WILL YOU?"

Stop giving excuses and START musahabah diri, a little investment can change your life! Believe me, that little extra step will take you further..

Don't just look at people that have a good living, BECOME one!
Don't look at beautiful thin woman and be jealous of their figure, BECOME one!
and for mothers out there, Don't just wish your son/ daughter has toys/ education or insurans program/ branded clothes like other kids, PROVIDE those to your kids

From Rm2-3-4k of monthly income, why don't you double it. Having a RM2k of extra income can bring more joy to you and family. More effort you put, more money you get!

IT'S ALL YOU !

RM 4,500 guarantee as your first bonus when you join me!
It's not hard, it all start with
YOU!

You dont have to be great to start BUT you have to start to be great..



Contact me now if you want to grab the opportunity like I did
Zetty 019-2695847
z3tty.zaihasra@gmail.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...